POTRAWY Z WOKA Z I LOVE TO EAT
Z wokiem dookoła świata, a w tym przypadku po kuchniach Azji!
Na warsztatach nauczymy się przygotowywać idealną tempurę, w której będziemy smażyć warzywa i grzyby. Poznamy także smak japońskiego sosu Ponzu. Ugotujemy ostro-kwaśną zupę warzywną Tom Yum Pak z dodatkiem cytryny, imbiru, kolendry i trawy cytrynowej. Na koniec poznamy kantońskie danie z marynowanym kurczakiem i noodlami, które przygotujemy metodą stir-fry.
MENU
Warzywa oraz grzyby w TEMPURZE z sosem Ponzu (kuchnia japońska)
Ostro-kwaśna zupa warzywna TOM YUM PAK (kuchnia tajska)
Kurczak HOR FUN z noodlami (kuchnia chińska)
W cenie warsztatów lampka pysznego wina!
ZAPISY: https://www.krzywykomin.pl/wydarzenia/potrawy-woka-love-eat-6/