FOOD Design z KUBĄ Korczakiem - Nowalijki

2016-06-15  09:59

Termin: 19 czerwca 2016,

Godziny: 15:00 – 19:00

Miejsce: CRZ Krzywy Komin, ul. Dubois 33-35a, Wrocław

FOOD DESIDN z Kubą Korczakiem

CRZ Krzywy Komin i Chef kuchni Kuba Korczak zapraszają na kolejny odcinek szalonych wrocławskich spotkań kulinarnych w ramach Pracowni FOOD DESIGN w CRZ Krzywy Komin. Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują sezonowe doskonałości - nowalijki, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o uprawie, gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu. Skosztujecie ich w kilku odsłonach – surowe/pieczone/grillowane/duszone/blanszowane. Chef kuchni Kuba Korczak zdradzi Wam techniki mistrzów: będziecie trybować, filetować, siekać... 

Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę i wspólne gotowanie.

PRZYSTAWKA LETNIA 

makaron z cukinii + pesto z bazylii i pokrzywy + orzechy laskowe + owczy ser
+ skórka z cytryny

PRZYSTWKA CIEPŁA

ravioli z groszkiem + mięta + masło aromatyzowane sokiem z imbiru

ZUPA

krem z zielonych szparagów + krewetki + zioła

DANIE GŁÓWNE

lasagne z pieczonymi nowalijkami + grzyby + ziołowy beszamel

DESER

młode marchewki + jadalna ziemia + rzodkiewki marynowane w soku z pomarańczy

Zapisy na www.krzywykomin.pl

 

KUBA KORCZAK


Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. 


Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST. 
W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów.


Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.